SPILLEARENAER

Innsatte har tradisjonelt fått spille for medfanger inne I fengslene eller på fengselslignende arenaer utenfor fengslene etter endt soning. En viktig del av Blues Factorys habiliteringsarbeid består i å skape arenaer hvor innsatte og løslatte fra fengsel som har deltatt i opplæringen, får anledning til å vise hva de kan og få muligheten til å spille med kjente blues- og rockemusikere for et ordinært og musikkinteressert publikum.

 

JAILHOUSE STAGE – Notodden Bluesfestival

Jailhouse Stage er en unik scene for norske fengselsband på Notodden Bluesfestival – Europas ledende bluesarena som Blues Factory AS har arrangert i samarbeid med Notodden Bluesfestival og LO siden 2012. Jailhouse Stage er i prinsippet åpen for husband fra alle norske fengsler

PRISON STAGE – Månefestivalen

I 2024 har Blues Factory AS fått en avtale med Månefestivalen i Fredrikstad – en av landets ledende festivaler for rock og samtidsmusikk – om en egen Prison Stage som et fast innslag på festivalen, hvor også Fredrikstad Blues & Jazzklubb og LO Fredrikstad er medarrangører

LITTLE STEVENS BLUES SCHOOL

Fra og med 2017 fikk Blues Factory AS muligheten til å ha en egen gruppe med innsatte og løslatte fra fengsel på det årlige bandseminaret som organiseres av Notodden Bluesfestival. Bandseminaret på Notodden Bluesfestival har blitt gjennomført hvert år siden 1989, men har siden 2015 blitt markedsført som Little Stevens Blues School, etter at Steven Van Zandt – kjent som gitaristen til Bruce Springsteen og ikke minst fra TV-serien «Lillyhammer» – besøkte og tok initiativ til et samarbeid med festivalen. Steven Van Zandt eller «Little Steven» har engasjert seg sterkt i arbeid for ungdom og musikkopplæring i USA og arbeidet med stiftelsen «The Rock And Roll Forever Foundation» (RRFF) med Little Steven, Bruce Springsteen, Jackson Brown, filmskaperen Martin Scorsese og U2 vokalisten Bono i styret, er bakgrunnen for det nye samarbeidet med Notodden Bluesfestival.

Fengselsblues – Reportasje fra Magasinet i Dagbladet 1. September 2018:  Fengselsblues  – Last ned

Little Steven i Juke joint studio

 

Little Stevens Blues School gjennomføres samme uke som festivalen med oppstart lørdag og avsluttende eksamenskonsert på Teledølen onsdag kvelden før den offisielle åpningen av festivalen på torsdag. Opplæringen foregår på det nye Bok & Blues Huset i lokalene til Notodden Kulturskole, hvor deltagerne har tilgang til fire fullt utstyrte øvingsrom for band, samt flere mindre øvingsrom. I tillegg benyttes Juke Joint Studio til øving og innspilling. Innkvartering og overnatting er på Notodden Videregående Skole som er nærmeste nabo til Bok & Blues Huset. Kursavgiften dekker undervisning, innkvartering og mat/drikke på bandseminaret. I tillegg får samtlige deltagere også festivalpass som innebærer at de har gratis adgang til samtlige konserter på festivalen fra torsdag til søndag.