Little Stevens Blues School

Fra og med 2017 fikk Blues Factory AS muligheten til å ha en egen gruppe med innsatte og løslatte fra fengsel på det årlige bandseminaret som organiseres av Notodden Bluesfestival.

Bandseminaret på Notodden Bluesfestival har blitt gjennomført hvert år siden 1989, men har siden 2015 blitt markedsført som Little Stevens Blues School, etter at Steven Van Zandt – kjent som gitaristen til Bruce Springsteen og ikke minst fra TV-serien «Lillyhammer» – besøkte og tok initiativ til et samarbeid med festivalen.

Steven Van Zandt eller «Little Steven» har engasjert seg sterkt i arbeid for ungdom og musikkopplæring i USA og arbeidet med stiftelsen «The Rock And Roll Forever Foundation» (RRFF) med Little Steven, Bruce Springsteen, Jackson Brown, filmskaperen Martin Scorsese og U2 vokalisten Bono i styret, er bakgrunnen for det nye samarbeidet med Notodden Bluesfestival.

Little Steven i Juke joint studio
Little Steven i Juke joint studio

Blues Factory AS har samarbeidet med Notodden Bluesfestival siden 2012 om Jailhouse Stage, den unike scenen for band fra norske fengsler på festivalen. Fra og med 2017 ble det åpnet for at dette samarbeidet også betyr at Blues Factory AS kan ha en egen gruppe innsatte og løslatte fra fengsel på Little Stevens Blues School.

Little Steven blues school

Little Stevens Blues School gjennomføres samme uke som festivalen med oppstart lørdag og avsluttende eksamenskonsert på Teledølen onsdag kvelden før den offisielle åpningen av festivalen på torsdag.

Opplæringen foregår på det nye Bok & Blues Huset i lokalene til Notodden Kulturskole, hvor deltagerne har tilgang til fire fullt utstyrte øvingsrom for band, samt flere mindre øvingsrom. I tillegg benyttes Juke Joint Studio til øving og innspilling.

Innkvartering og overnatting er på Notodden Videregående Skole som er nærmeste nabo til Bok & Blues Huset. Kursavgiften dekker undervisning, innkvartering og mat/drikke på bandseminaret.

I tillegg får samtlige deltagere også festivalpass som innebærer at de har gratis adgang til samtlige konserter på festivalen fra torsdag til søndag.

Rapporter