Spillearenaer

Innsatte har tradisjonelt fått spille for medfanger inne I fengslene eller på fengselslignende arenaer utenfor fengslene etter endt soning. En viktig del av Blues Factorys habiliteringsarbeid består i å skape arenaer hvor innsatte og løslatte fra fengsel som har deltatt i opplæringen, får anledning til å vise hva de kan og få muligheten til å spille med kjente blues- og rockemusikere for et ordinært og musikkinteressert publikum.

Jailhouse stage (Notodden blues festival)

Jailhouse Stage er en unik scene for norske fengselsband på Notodden Bluesfestival – Europas ledende bluesarena som Blues Factory AS har arrangert i samarbeid med Notodden Bluesfestival og LO siden 2012.

Jailhouse stage logo

Scenen er i prinsippet åpen for husband fra alle norske fengsler, men vil i praksis bli forbeholdt band som har tilegnet seg musikalske ferdigheter som tilsier at de kan gjennomføre en opptreden med et visst musikalsk nivå

PRISON STAGE (Eidsfossfestivalen)

Prison Stage logo

Fra og med 2014 har Blues Factory AS hatt en avtale med Eidsfoss Musikkforening om Prison Stage – en egen scene for fengselsband på Eidsfossfestivalen i Vestfold.

Klubber i norsk bluesunion (NBU)

De 60 bluesklubbene som er tilsluttet Norsk Bluesunion (NBU) representerer et viktig nettverk i Blues Factorys habiliteringsstrategi, fordi de kan tilby band fra norske fengsler og løslatte arenaer hvor det er mulig å spille for et ordinært publikum sammen med etablerte artister.

Bluesklubbene er også viktige fordi de representerer en mulighet for tidligere straffedømte til å skaffe seg kontakter og et nettverk som kan bistå med hjelp til å starte band eller komme i kontakt med andre musikere.